VOETREFLEXOLOGIE

 

Onze voeten zijn vaak een ondergewaardeerd onderdeel van ons lichaam, geheel onterecht want ze weerspiegelen ons hele lichaam.


Ieder onderdeel van ons lichaam komt terug in een reflexzone op de voet.
Door het behandelen van de reflexzones, met speciale drukpunt- en massage-technieken, kan een reactie/prikkel worden gestimuleerd in het lichaam en daarmee op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden.
Door deze reactie krijgt het lichaam veel beter de kans om het natuurlijke, zelfherstellende vermogen aan te spreken, en kunnen klachten (sterk) verminderen of zelfs verdwijnen.

Voetreflexologie zorgt ook voor een betere doorbloeding, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Het brengt verlichting bij spanning en stress en heeft als doel het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen.

Voorbeelden van klachten die met een voetreflexbehandeling behandeld kunnen worden:
• Stress (burn-out, depressie, slaapproblemen, lichamelijke klachten door stress)
• Spijsverteringsklachten (maag-darmklachten, verstopping, diarree)
• Gewrichtsklachten (pijnlijke spieren en gewrichten, rugklachten, artrose, etc.)
• Hoofdpijn (migraine)
• Hormonale klachten (menstruatieklachten, overgangsklachten, etc.)
• Rouwverwerking: verlies van een dierbare, verlies van baan, echtscheiding of verlies van lichamelijke functies (denk aan blijvend letsel, verandering in leefwijze)

Naast het verhelpen van vele klachten is een voetreflexbehandeling ook zeer ontspannend en brengt het je weer dicht bij jezelf.

Een voetreflexbehandeling is inclusief een heerlijk ontspannend voetenbad.