De Visie

 

In onze westerse maatschappij zijn wij gewend en hebben wij geleerd om situaties en gebeurtenissen met ons hoofd te beredeneren en te ervaren.

Daarbij houden wij vaak te weinig rekening met de signalen die ons lichaam geeft. Ons lichaam is een prachtig instrument, wat ons hele leven bij ons is én blijft en geeft feilloos de juiste signalen hoe we dit leven op zijn best en mooist kunnen leven.

We zijn echter vaak geneigd deze signalen te negeren en vanuit ons hoofd en onze gedachten te leven.

 

Helaas heeft deze manier van leven vaak een weerslag op ons lichaam, met diverse kwalen, klachten en blokkades tot gevolg. Hierdoor zijn wij geneigd ons vertrouwen in ons lichaam te verliezen en daardoor komen we nog verder van ons lichaam en dus onze eigen ik af te staan. Dit geeft een groot risico op een vicieuze cirkel die zelfstandig vaak lastig te doorbreken is.

 

De naam Zenzus is een verfraaiing en verdraaiing van het Engelse woord Senses, wat staat voor zintuigen.

 

Een bezoek aan Zenzus zal altijd een bezoek aan je eigen zintuigen zijn.

 

De visie en tevens motto van Zenzus is: TIJD VOOR JEZELF.

 

Tijd voor jezelf in de meest letterlijke zin van het woord als dat het nú tijd is om jezelf te voelen, te ervaren en wellicht te begrijpen.

 

Tijd voor jezelf in de figuurlijke zin van het woord als dat het nu eindelijk tijd is om jezelf wat aandacht en zorg te geven en de “buitenwereld” even laten voor wat het is.

 

Zodra u de 1e stap bij mijn praktijk binnen hebt gezet, weet u dat er even niets hoeft, alleen maar tijd en aandacht voor jou, voor de persoon wie je was, wie je bent en wie je wilt zijn.

 

Dit kan betekenen dat een bezoek aan de ontspanningspraktijk naast ontspannend en heilzaam, ook confronterend en lerend kan zijn.