Reiki

 

Reiki is de Japanse term voor universele levensenergie. In andere culturen ook wel bekend onder de naam Chi, Achpan, Prana enz...

Het is de energie die zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft.

Zieke of vermoeide mensen, planten en dieren hebben vaak een tekort aan deze energie.

 

In de tweede helft van de vorige eeuw realiseerde dr. Usui, de herontdekker van deze natuurlijke geneeswijze, zich dat hij door het geven van behandelingen in staat was om zijn patiënten te genezen en/of het herstelproces te ondersteunen.

 

Tijdens een behandeling wordt deze universele levensenergie door de behandelaar doorgegeven naar de cliënt tot diens energiegebrek is opgeheven. Na een behandeling is het lichaam beter in staat om zichzelf weer te gaan herstellen.

 

Reiki werkt zowel op het lichaam als op de geest. Niet alleen de genezing van het lichaam wordt door Reiki gesteund, het helpt ook om negatieve gedachtenpatronen en emoties los te laten en te verwerken, waarna het positieve kan gaan groeien.

 

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar belangrijk is en is daardoor nooit strijdig met andere (reguliere en/of alternatieve) behandelwijzen.

 

Zenzus werkt volgens de richtlijnen van de R.S.N.