Massage

 

Massage wordt sinds mensenheugenis gebruikt om ontspanning te brengen. Hoewel massage vandaag de dag veel wordt toegepast, wordt het nog regelmatig beschouwd als een exclusieve luxe. Dit is geheel ten onrechte, want massage levert meer op dan menigeen denkt.

 

Massage levert vooral ontspanning op, het zorgt ervoor dat je even vrij neemt, rustig gaat liggen/zitten om je te laten verwennen met een aangename, verzorgende aanraking. Deze ontspanning levert niet alleen een gevoel van rust op, maar biedt meer subtielere invloeden op ons lichaam.

 

Doordat het zenuwstelsel en het hormonaal systeem in balans raken, gaan de organen beter functioneren. Ook het hart heeft hier baat bij. Want wanneer iemand nerveus of gespannen is, klopt het hart te snel. Ontspanning door massage vertraagt de hartslag. Dergelijke veranderingen vinden plaats zonder dat men daar bewust van is en werken vaak nog enige tijd na de massage door.

 

Massage bevordert tevens de doorbloeding. Door een efficiënte bloedtoevoer naar alle organen versnelt de afvoer van afvalstoffen.

 

Massage is bovendien goed voor het immuunsysteem en verhoogt ook de hoeveelheid endorfine (natuurlijke pijnstilling) in het bloed.

 

De ontspanning die massage brengt helpt ook de spierspanning te verlagen, vooral de spanning die met stress gepaard gaat. Massage maakt de spieren los, maakt ze langer en verbetert de bloedtoevoer.

 

Hot stone massage is een massage die wordt uitgevoerd met behulp van warme stenen. Deze gladde stenen zijn langzaam opgewarmd en verspreiden tijdens de massage een heerlijke warmte over en in het lichaam. Door deze warmte worden de spieren en de bloedsomloop goed gestimuleerd wat zorgt voor een snel gevoel van weldaad en ontspanning.

 

Tevens biedt massage ook weer ruimte voor de geest. Wanneer het lichaam los wordt gemasseerd en het lichaam kan ontspannen krijgt ook de geest weer ruimte voor nieuwe gedachten en creativiteit.